December 1, 2021

Za avtomatska vrata potrebujete tudi servis!

Za raznovrstno opremo je treba dobro skrbeti, a pogosto se zgodi, da te naloge nekoliko zanemarimo. Tudi doma se recimo le redko posvečamo vratom, dokler se ne pojavijo kakšne težave. 

V nekaterih okoljih pa si težav z vrati ne moremo privoščiti, zato jih ne smemo zanemarjati – v poštev pride le reden servis avtomatskih vrat, saj ti mehanizmi zahtevajo nekaj več pozornosti.

Servis avtomatskih vrat ima nepogrešljivo vlogo

Za razliko od običajnih domačih vrat so avtomatska vrata pri svojem delovanju na udaru veliko večjih obremenitev. Poleg tega se pogosto uporabljajo v okolju, kjer je vedno veliko prehoda, vrata se stalno odpirajo in zapirajo. 

Za nameček pa so tudi pričakovanja lastnika in uporabnikov visoka in ne moremo tolerirati niti najmanjših pomanjkljivosti, medtem ko ni nič narobe, če domača vrata kdaj pa kdaj malo zaškripljejo. Če se takšni znaki obrabe pokažejo pri avtomatskih vratih v poslovnih prostorih, to že pove, da zanje ne skrbimo dobro. 

Reden servis avtomatskih vrat zagotovi brezhibno delovanje in preprečuje škripanje, zatikanje in druge težave, ki so značilne za avtomatska vrata. 

Pri rednem vzdrževanju se osredotočamo na nujne naloge, ki so potrebne za brezhibno delovanje vrat. Da se s tem ne bi sami obremenjevali, prepustimo nalogo izkušenim mojstrom, ki nudijo pogodbeno vzdrževanje in servis avtomatskih vrat

Takšno ponudbo najdemo pri mojstrih, kjer se lahko dogovorimo za dolgoročno vzdrževanje avtomatskih vrat, na voljo so tudi druge storitve, ki jih lahko s pridom izkoristimo. 

servis vrat

Načeloma so serviserji precej prilagodljivi in se lahko dogovorimo za različne načine sodelovanja – ob rednem vzdrževanju pogosto pričakujemo tudi odziven servis v primeru, da pride pri delovanju vrat do kakšnih težav. Vsekakor moramo za takšne primere že pravočasno imeti pravo rešitev, da nas težave z vrati ne presenetijo ravno ob nepravem trenutku.

Vzdrževanje potrebuje tudi pogon za drsna vrata

Na voljo imamo več izvedb avtomatskih vrat. Najbolj značilna so verjetno res drsna vrata, ki jih najdemo v mnogih trgovinah in drugih poslovnih prostorih, nenazadnje tudi doma. 

Drsni mehanizem ima mnoge prednosti, med temi je gotovo tudi ta, da je pogon za drsna vrata precej enostavno zasnovan, učinkovito deluje in ponuja odlično izkušnjo pri uporabi. A vseeno se obveznostim pri servisiranju vrat ne bomo mogli izogniti.

Pogon za drsna vrata bo stalno v akciji. Skrbi za brezhibno pomikanje vratnih kril po drsnih vodilih. Več trenja in obremenitev je sicer na samih vodilih, a ravno pogon za vrata ima več gibljivih delov in pravzaprav edini opravlja delo pri upravljanju vrat. 

Zato je zelo pomembno, da že v izhodišču izberemo odličen pogon, ki bo svoje delo opravljal brez težav. Tu imamo kar dosti izbire glede na to, kakšna vrata želimo imeti, nekateri pogoni pa so precej vsestranski. 

Drsna vrata Assa Abloy nam recimo ponujajo kar dosti fleksibilnosti, saj je možno ta pogon namestiti na vrata v različnih izvedbah. Pripravimo lahko izvrstne rešitve za praktično vsak primer in vsako okolje, saj imamo na voljo kakovosten pogon za drsna vrata. Lahko pa se pogosto pozanimamo še po drugih izvedbah, ki so možne.

Pogon za drsna vrata in druge vrste avtomatskih vrat

Pogosto avtomatska vrata povezujemo kar z drsnimi vrati. A avtomatski mehanizmi nam ponujajo še mnoge druge možnosti, ki se jih splača raziskati. Dobimo lahko še boljše efekte, prav tako tudi kakšne prednosti, ki jih pogon za drsna vrata morda nima. 

Precej priljubljena so recimo vrtljiva vrata, ki so dobra alternativa drsnim. Tu je cel sistem lahko sicer še bolj obremenjen in zahteva prav tako dosti vzdrževanja, a dobimo izvrsten učinek v prostorih, kjer želimo omogočiti nemoteno prehajanje večjega števila ljudi. 

Vrtljiva vrata so pogosta prav tam, kjer smo posebej zahtevni, delujejo lahko bolje od drsnih.