November 10, 2021

Veste, da je za implantat cena že zelo ugodna?

Napredne zobozdravniške storitve po navadi spremlja relativno ugodna cena. A ta ponudba postaja vedno bolj dostopna, cene pa vedno nižje. Čeprav je treba še vedno privarčevati nekaj denarja, so zdaj na voljo bistveno bolj ugodne in prepričljive opcije kot še nekaj let nazaj. Tudi za implantat cena ne bo več tako visoka, tako da lahko premislite o teh rešitvah. Pravzaprav najdemo ravno na tem področju kar nekaj zanimivih storitev, ki jih dobimo po dokaj ugodnih cenah. 

Če želimo dobro poskrbeti za svoje zobe, se splača poznati to ponudbo in storitve tudi izkoristiti. Tudi če dobro skrbimo za ustno higieno, bomo prej ali slej potrebovali zobozdravniške storitve, morda tudi kakšne zahtevnejše posege, ob katerih se uporabljajo implantati oziroma zobni vsadki. Zato je pametno, da se že vnaprej pozanimamo o možnostih, ki jih imamo na tem področju. Tako bomo poznali prave rešitve, pripravili se bomo tudi na stroške, ki to ponudbo spremljajo. Za svoje zobe bomo lahko zelo dobro poskrbeli, kar je končni cilj vsakega obiska pri zobozdravniku.

Najboljša lokacija je za iskanje storitev, ki jih ponuja zobozdravnik, Ljubljana, saj tam najdemo največ ponudnikov s široko zbirko različnih storitev. Še prej pa si lahko pomagamo tudi z iskanjem ponudbe preko spleta. Če nas zanima za implantat cena, bomo verjetno kar preko spleta že lahko našli okvirno ceno pri izbranem zobozdravniku. Vsaj toliko se lahko pozanimamo, da vemo, koliko približno bo treba odšteti za storitve, za katere se zanimamo.

Načeloma je za implantat cena dovolj ugodna, da dobimo odlične rešitve za svoje zobe

Najbolj je za implantat cena odvisna od vključenih storitev

Zobni vsadki sami po sebi še ne opravijo posebej prepričljivega dela. So le nastavek za namestitev protetičnih izdelkov, zato bomo pri zdravljenju gotovo potrebovali še nekatere dodatne storitve. To pomeni, da za implantat cena ni vedno povsem relevantna, saj moramo upoštevati celo vrsto različnih posegov. Nenazadnje na stroške celotnega zdravljenja vpliva tudi cena pregledov. Veliko je torej odvisno od tega, za kakšne posege se sploh zanimamo oziroma s kakšnimi težavami se soočamo.

Implantat se lahko uporabi za zdravljenje v različnih primerih. Računamo na to, da bo vedno ponudil zelo elegantno in zanesljivo rešitev, a upoštevati moramo tudi nekatere omejitve. Včasih te opcije ne pridejo v poštev, predvsem če čeljustna kost ne nudi ustreznega mesta za implantacijo. Če pa je možno vsadek namestiti na svoje mesto, lahko pričakujemo zelo dobre možnosti za nadomeščanje manjkajočih zob.

https://www.youtube.com/watch?v=KF4GnYQ2dys

Vsadki se uporabljajo za različne vrste rekonstrukcij. Ena možnost je seveda nadomeščanje posameznih zob, v tem primeru je za implantat cena najbolj ugodna. Gre le za namestitev vsadka, ki ga dopolnimo s protetično krono. Že za kakšnih 500 evrov dobimo ponudbe za takšne storitve, seveda pa se tudi pri takšnih posegih cena oblikuje za vsakega pacienta posebej. 

Podobno nadomestimo več izpadlih oziroma manjkajočih zob. Na en ali več implantatov namestimo umetne zobe, ki jih povezuje mostiček. Tudi v tem primeru imajo vsadki izrazite prednosti in ponujajo izvrstno rešitev, bo pa storitev razumljivo nekoliko dražja. Še višji stroški bodo v primeru, da se zanimamo za celotno protezo na implantatih ali pa imamo v mislih tudi dodatne storitve.

Pride za implantat cena v poštev tudi pri ortodontu?

Med možnostmi, ki jih imamo na voljo pri skrbi za svoje zobe, so tudi ortodontske storitve. Tu imamo na razpolago celo vrsto dobrih rešitev, pri katerih pa nas spet zanimajo stroški. Pravzaprav tudi v tem primeru povprašujemo po možnostih uporabe implantatov, zanima nas tudi, kakšna bo za implantat cena, če potrebujemo tovrstno oskrbo pri urejanju položaja zob v ustni votlini.

Tudi ortodontske storitve se včasih lahko opravljajo skladno z rekonstrukcijami izgubljenih zob. Te storitve dobimo morda kar na istem mestu in se dejansko tudi posegi opravljajo hkrati, je pa bolj verjetno, da bo bolje opraviti ortodontsko oskrbo posebej. Stroške seveda lahko prištejemo, ko želimo izračunati, koliko nas bo stalo celotno zdravljenje.

Za zobe skrbimo na različne načine, običajno je za implantat cena višja kot za preventivo

Kakšna bo torej za implantat cena?

Kar nekaj različnih situacij imamo, zato ne moremo vedno povsem točno reči, kakšna bo za implantat cena. Lahko pa vsaj okvirno podamo številke glede na to, za kakšne posege se zanimamo. Ob tem gre opomniti, da se ponudba razlikuje in ima več različnih možnosti praktično vsak zobozdravnik, Ljubljana ima res pestro ponudbo in širok cenovni razpon.

Načeloma lahko pričakujemo, da bo treba za implantat odšteti okoli 500 evrov. To vključuje ceno samega izdelka ter storitve, ki se opravljajo pri namestitvi oziroma implantaciji. Seveda že pri tem posegu lahko nastanejo tudi kakšni dodatni opravki, ki prinesejo dodatne stroške. 

Še višja bo za implantat cena v primeru, da opravljamo zahtevnejše rekonstrukcije. Zobni vsadki se uporabljajo za različne rekonstrukcije, sploh če potrebujemo bolj dovršene protetične izdelke bo cena višja. Enako seveda velja za primere, v katerih potrebujemo več implantatov. A pri teh storitvah lahko vseeno dobimo precej ugodne ponudbe glede na to, kakšen končni rezultat pričakujemo. Za izdelavo celotne proteze na štirih implantatih bo treba recimo odšteti okoli 5000 evrov, kar je dobra cena za kompletno rekonstrukcijo manjkajočih zob.