November 10, 2021

Servis telefonov je lahko odlična rešitev

V času, ko nas prenosni telefoni spremljajo na vsakem koraku, so neizogibne tudi razne težave, ki jih lahko imamo s temi napravami. Kaj hitro se lahko pripeti kakšna nezgoda, telefon pade na tla ali pa z njim kam drugam udarimo.

Tako so zelo pogoste poškodbe zaslona in ohišja. Lahko pa pride tudi do drugih težav in okvar, preobremenitev in nepredvidljivih problemov, ki jih ne moremo enostavno odpraviti. V takšnih primerih nam je lahko v veliko pomoč servis telefonov, ki opravi popravilo in povrne brezhibno delovanje našega telefona.

Seveda ne moremo vedno pričakovati, da bo možno enostavno popravilo. Kaj lahko se zgodi, da naprave pač ne bo mogoče popraviti. Včasih se zanimamo še za druge storitve, pri pokvarjenih telefonih recimo želimo rešiti podatke, ki so shranjeni v pomnilniku naprave. Serviserji pa imajo še drugo ponudbo, ki jo lahko izkoristimo, če želimo za svoj telefon dobro poskrbeti. Za kar najboljšo izkušnjo je seveda pametno, da najdemo dobrega serviserja. 

Pooblaščeni servis telefonov

Najbolj priporočljiva rešitev je običajno ta, da se obrnemo na pooblaščeni servis telefonov za našo znamko. S tem verjetno ne bo veliko težav, saj ima vsaka ugledna znamka tudi pri nas svoje poslovalnice. Večje znamke imajo celo vrsto servisov, ki jih lahko izkoristimo za popravila.

Pričakujemo lahko, da bomo za servis telefonov dobili dobro ponudbo in bo možno uspešno popravilo

Pričakujemo lahko, da bomo za servis telefonov dobili dobro ponudbo in bo možno uspešno popravilo

Posebej smiseln je obisk pooblaščenega servisa v primeru, da želimo koristiti kakšne storitve, ki nam pripadajo v sklopu garancije. Torej imamo možnost za odpravljanje kakšnih stvarnih napak, lahko pa tudi kakšnih okvar ali poškodb, ki ne bi smele nastati. Takšna popravila so običajno uspešna, pričakujemo lahko, da bomo deležni dobre ponudbe, storitve so seveda tudi brezplačne. 

V najslabšem primeru se lahko izkaže, da servis mobilnih telefonov ne bo mogoč, takšne poškodbe in težave zahtevajo zamenjavo aparata. Če nam po garanciji to pripada, lahko računamo, da bo serviser lahko poskrbel za zamenjavo, saj pooblaščeni serviserji dobro sodelujejo s proizvajalci. 

Seveda pa pooblaščeni servis telefonov opravlja tudi druga popravila in druge storitve, ki niso vezane le na garancijska zagotovila. Pričakujemo lahko, da bo možno hitro in uspešno popraviti razne poškodbe in okvare, tudi če jih garancija ne pokriva. Seveda bo treba za takšne storitve plačati, a za svoj denar bomo dobili odlično izvedbo popravila, ki povrne popolno funkcionalnost in lep izgled našemu telefonu.

Servis telefonov pri drugih ponudnikih

Alternativo lahko ponujajo drugi serviserji, ki imajo lahko veliko boljšo ponudbo v primeru, da ne uveljavljamo garancijskih pravic. Z garancijo se ukvarjajo pooblaščeni serviserji, za ostale storitve pa imamo na voljo še bistveno več izbire, tako da se ni treba takoj sprijazniti z visokimi cenami pri pooblaščenih serviserjih.

Prav cena je pogosto glavni adut, ki ga ima servis telefonov. Najpogosteje se namreč opravljajo enostavna popravila, pri katerih ne moremo pričakovati kakšnih velikih razlik v končnem rezultatu. Treba je recimo zamenjati ohišje ali pa zamenjati razbito zaščitno steklo telefona. Gotovo bo to zanesljivo opravil praktično vsak servis mobilnih telefonov, vedno lahko pričakujemo dober rezultat pri enostavnih popravilih. Ponudniki pa se razlikujejo v tem, kako hitro in ugodno lahko te storitve opravijo.

Enostavno dobimo ponudbo za servis telefonov različnih znamk

Enostavno dobimo ponudbo za servis telefonov različnih znamk

Pozorni smo sicer tudi na druge faktorje, ki odločajo o tem, kateri ponudnik se bo najbolje izkazal. Veliko je odvisno od tega, s kakšnimi težavami se sploh soočamo. Včasih imamo vseeno nekoliko višja pričakovanja in ciljamo na brezhibno izvedbo kakšnih zahtevnejših popravil. Tega ne omogoča kar vsak servis telefonov, treba bo najti najboljšega izvajalca. Podobno velja v primerih, ko rabimo kvalitetne nadomestne dele. To pride v poštev tudi pri enostavnih popravilih, kot je zamenjava poškodovanega ohišja. Nekateri serviserji nudijo ugodne opcije, pri katerih uporabljajo združljive plastične dele, pogosto pa bolj cenimo originalne nadomestne dele, ki se bolje skladajo z našim mobilnikom in imajo še druge prednosti. Tako smo tudi pri servisiranju telefonov včasih lahko precej zahtevni.

Servis telefonov iPhone

Poseben primer je popravilo iPhone telefonov, na tem področju imamo načeloma manj ponudbe in bomo težje našli ugodne opcije za enostavna popravila. Seveda lahko vedno računamo na to, da bodo priskočili na pomoč pooblaščeni serviserji, ki pa navadno ne morejo ponuditi posebej ugodnih storitev. 

Preostala ponudba za servis telefonov znamke Apple je nekoliko bolj siromašna, saj so modeli iPhone posebej oblikovani tako, da preprečujejo nepooblaščene posege v napravo. To je velika ovira pri popravilih, ki bi bila sicer precej hitra in enostavna, posledično tudi zelo ugodna. Mnogi serviserji se z znamko Apple zato niti ne ukvarjajo, saj bi potrebovali posebna orodja in posebne pristope že za enostavna opravila. Vseeno pa najdemo tudi za popravilo iPhone telefonov nekaj ponudbe, po kateri lahko pobrskamo, če nas zanima cenejše popravilo. Poleg tega so v zadnjem času vse glasnejše pobude za tako imenovano pravico do popravila, Apple se mora vedno bolj prilagajati tem pritiskom in možno je, da bo popravilo njihovih naprav v prihodnje nekoliko enostavnejše.

Kakorkoli že, za servis telefonov imamo vedno na voljo več možnosti, po katerih se splača pobrskati. Našli bomo pravo rešitev za svoje potrebe, saj so na voljo zanesljivi ponudniki z izvrstnimi storitvami.