June 25, 2021

Ribiške karte za odlično ribiško izkušnjo

Ribolov je zelo priljubljen hobi oziroma šport, nekateri pa se z ribolovom ukvarjajo tudi profesionalno. Zaradi velikega porasta ribištva so na voljo ribiške karte, ki omogočajo tudi par dnevno ribarjenje na določeni lokaciji. Velikokrat se na teh lokacija odvijajo tudi ribiški turnirji, kjer ribiči med seboj tekmujejo kdo bo imel največji oziroma najbolj uspešen ulov.

Kje kupiti ribiške karte?

Ribiške karte je mogoče kupiti preko spleta ali pa fizično. Nekatere ribiške karte so brezplačne, nekatere pa so plačljive. Cena od ribiških kart je odvisna predvsem za kakšno vrsto ribolova gre, kje se ribolov odvija in podobno. 

Ribiške karte so znane tudi pod drugim imenom in to so dovolilnice za ribolov. Brez dovolilnice za ribolov, nikakor ne smete loviti rib, saj so nekatere zaščitene. Če boste kršili to pravilo potem boste lahko plačali zelo visoko kazen, kar si pa seveda ne želite. Ribiške karte je mogoče kupiti kadarkoli ne glede na dan in čas v letu. 

Zakaj je ribolov sploh tako zelo priljubljen ?

V prvi vrsti vam takšen šport ponuja stik z naravo, kjer lahko za nekaj trenutkov, ur ali dni pobegnete od vsakodnevnega vrveža in se tako sprostite in uživate v lepotah narave. V drugi vrsti pa vam ta šport oziroma ribolov  ponuja možnost, da pokažete svojo sposobnost in prelisičite ribo z različnimi tehnikami, vabami, opremo in drugimi načini, ter tako pokažete svoje sposobnosti lova, ki izhajajo od naših prednikov in iz zgodovine. V večini primerov se za ribolov odločajo predvsem moški, seveda pa obstajajo tudi nekatere izjeme žensk, ki zelo rade poprimejo za ribiško palico. 

Pri ribolovu morate imeti seveda tudi opremo, oprema je sestavljena iz ribiškega stola, ribiških škornjev, trnkov, različnih vab, ribiške palice, lasa, posode za shranjevanje rib, ribiška oblačila, ribiški nož in podobno. Seveda pa pri vsej ribiški opremi ne smete pozabiti na dovolilnice za ribarjenje, ki se imenujejo ribiške karte.