November 10, 2021

Pravi viličar za delo s težkim tovorom

Prava oprema nam je v veliko pomoč, če se srečujemo s kakšnim zahtevnim delom. Pogosto imamo opravka z nalogami, ki jih sami brez napredne opreme sploh ne moremo opravljati. To recimo velja za prestavljanje težkih tovorov, ki jih sami ne moremo dvigniti. Potrebovali bomo viličar, ki je posebej pripravljen prav za takšne naloge.

A pozor, na tem področju imamo izredno širok nabor različne opreme. Poznamo namreč prilagojene viličarje za vse mogoče naloge. Pri delu z bremeni se srečujemo z različnimi zahtevami in potrebami, tako da se pripravljajo različne rešitve za takšno uporabo. Ker ima prav viličar pomembno nalogo pri zagotavljanju učinkovitosti in varnosti pri delu, tu ne moremo sklepati velikih kompromisov. Potrebujemo zanesljivo napravo, s katero bomo lahko brez težav opravljali svoje delo. Zato imamo pri izbiri zelo pomembno nalogo.

Kakšen viličar izbrati?

Najprej se bomo srečali že z raznovrstnimi izvedbami viličarjev, ki so prilagojeni za delo v različnih okoljih. Pogosto se te naprave recimo uporabljajo za prevažanje tovora na paletah. Tem nalogam odlično ustrezajo paletni viličarji, pogosto je dovolj že nizkodvižni viličar z nosilnostjo okoli ene tone. Pravzaprav se v kakšnih manjših skladiščih pogosto uporabljajo kar ročni paletni vozički, ki predstavljajo zelo elegantno rešitev za mnoge potrebe pri prestavljanju tovora na paletah.

V skladiščih potrebujemo še razne druge viličarje, od katerih pogosto pričakujemo nekaj več zmogljivosti. Prav tako je dobrodošla prilagodljivost, da lahko dobro izkoristimo prav vse, kar nam naprava ponuja. Včasih lahko zamenjamo vilice in prilagodimo druge funkcije viličarja, tako smo pripravljeni na vse mogoče naloge na urejenih površinah.

Viličar omogoča uspešno in varno delo s težkimi tovori

Poznamo še terenske viličarje, ki so prilagojeni uporabi na prostem. Tam potrebujemo zmogljivo opremo, ki je zelo fleksibilna za prenašanje različnih vrst tovora. Odlično se obnese tudi pri kakšnih zahtevnih nalogah, sploh če gre za zmogljiv viličar ugledne blagovne znamke.

Viličar uglednega proizvajalca

Znamka nam kar dosti pove o tem, kaj lahko od viličarja pričakujemo. Zato se pogosto odločimo za https://svt-servis.si/linde-vilicar.html, prav to je znamka, na katero se lahko zanesemo. Z viličarji pogosto delajo zahtevni uporabniki, ki si ne morejo privoščiti kakšnih tveganj, zato posegajo le po zanesljivih znamkah z vrhunsko opremo.

Preizkušene rešitve so vedno najboljše pri delu, ki ne dopušča veliko prostora za napake. Zato se odločamo za ugledne znamke, ki prepričajo z visoko kakovostjo in popolno zanesljivostjo. Poleg tega na ta način dobimo viličar, ki zelo dobro odgovarja na naše potrebe. Vsekakor lahko prav od najbolj uveljavljenih znamk pričakujemo, da bodo ponudile najboljše naprave za potrebe zahtevnih uporabnikov. Res nam prav viličar Linde ponuja največ izdelkov v različnih segmentih ponudbe, našli bomo pravo izvedbo za vse mogoče potrebe.

Ugledne znamke imajo še druge posebne prednosti. Pričakujemo lahko zelo dobro ponudbo na trgu, brez težav dobimo tako nov kot rabljeni viličar. V ponudbi rabljene opreme lahko računamo na to, da bodo viličarji priznanih znamk veliko bolj prepričljivi, saj se lahko zanašamo na njihovo kakovost, zmogljivost in dolgo življenjsko dobo. Tako nam nakup rabljene opreme ne predstavlja kakšnega velikega tveganja, seveda pa se prepričamo, da gre res za ustrezno izbiro glede na naše potrebe. 

Če se zanimamo za nov viličar, bomo imeli pri uglednih znamkah še boljšo izkušnjo. Pričakujemo lahko zelo pestro izbiro med različnimi vrstami in modeli viličarjev. Pogosto pa lahko tudi pri zastopnikih in trgovcih z novo opremo dobimo tudi rabljeni viličar, kar je lahko odlična rešitev za tiste, ki iščejo zanesljivo opremo, a ciljajo tudi na nizke stroške. V tem primeru se izkaže še ena dodatna prednost priznanih znamk – nudijo nam odlične možnosti za dolgoročno vzdrževanje in servisiranje viličarja.

Viličar omogoča uspešno in varno delo s težkimi tovori

Viličar je treba redno vzdrževati

Pri delovni opremi nasploh velja, da jo je pametno redno pregledovati in vzdrževati. Tudi za viličar je to naravnost kritično, saj delamo s težkimi bremeni, ki lahko predstavljajo tudi nevarnost pri delu. Da bi se izognili kakšnim incidentom ter zagotovili nemoteno delo s takšnim tovorom, je treba za opremo dobro skrbeti.

Poskrbimo torej za servis viličarja, ki vzdržuje optimalno pripravljenost naprave. Te storitve običajno ponujajo strokovnjaki, ki lahko dobro poskrbijo za prav vse, kar potrebuje naša delovna oprema. Nekateri vzdrževalni posegi so predpisani, prav tako moramo pomisliti na zamenjavo obrabljenih kosov in potrošnega materiala. Hkrati pa premislimo še o drugih možnostih, ki jih ponujajo serviserji. Splača se opremi nameniti nekaj več pozornosti, da bo res zanesljivo delovala.

Običajno za viličar skrbijo serviserji, s katerimi se lahko dogovorimo za pogodbeno vzdrževanje. Prav tako pa lahko izkoristimo še drugo ponudbo za servis viličarja. Včasih želimo nasloviti kakšne specifične težave, morda je treba opraviti kakšna hitra popravila. Pogosto pa se pokažejo razni problemi, sploh pri sodobnih viličarjih, ki imajo veliko elektronike in jih težje vzdržujemo. 

Za vse te potrebe je pametno imeti dobrega serviserja, seveda pa se izkažejo tudi prednosti kvalitetnih viličarjev. Pričakujemo, da bomo z dobro opremo zelo zadovoljni, če za viličar dobro skrbimo. Več let lahko brezhibno opravlja zahtevno delo.