May 1, 2022

7 razlogov za nakup tende

Se pred močnimi sončnimi žarki še vedno skrivate v notranjost stanovanja? Obstajajo bistveno boljše rešitve, ki vam prinašajo veliko bolj prijetno izkušnjo. Sodobna senčila imajo številne odlike, lahko jih izkoristite tudi na svojih domačih površinah. 

Pravzaprav lahko hitro naštejemo vsaj sedem razlogov za nakup tende ali pergole ter drugih senčil, ki svojo nalogo v vsakem okolju odlično opravljajo.

Izbira pravega senčila je odvisna od različnih faktorjev, a vedno lahko pričakujemo, da bomo imeli na voljo pravo rešitev za svojo situacijo. To je lahko tenda oziroma markiza, morda se bolje obnesejo pergole ali pa se odločimo preprosto za senčnik. V vsakem primeru pričakujemo, da bomo s senčilom dosegli izvrsten učinek!

Tende so že skoraj nuja

Prvi razlog za nakup tende je gotovo ta, da nas tovrstna senčila odlično ščitijo pred močnim soncem. Kakšnih drugih smiselnih rešitev preprosto nimamo, če se ne želimo skrivati v notranjosti objekta. 

Da bi lahko poletje mirno preživeli na prostem, bomo torej potrebovali primerna senčila. Tako je tenda že skoraj nujna oprema vsake stanovanjske hiše, saj dobimo s tem odlično zaščito pred močnim soncem.

tende-brustor

A zakaj bi izbrali prav tendo? Na izbiro so različne vrste senčil, ki se med seboj primerjajo po številnih lastnostih. Na enem mestu lahko na blinkblink.si najdemo široko ponudbo senčil, s katerimi bomo gotovo zadovoljni. A tende vsekakor imajo svoje posebne prednosti, s katerimi upravičujejo izbiro.

Drugi razlog za nakup tende je enostavna namestitev in uporaba v primerjavi z drugimi senčili. Ravno zato je tenda izvrstna izbira za domače površine. Enostavno jo namestimo na objekt in uporabljamo preko celega poletja. 

Pozimi se tenda elegantno pospravi v svojo konzolo in nam ne bo na poti. To je zelo preprosta in učinkovita rešitev, s katero ne bo veliko dela.

Posledično so tende tudi relativno poceni. Tretji razlog za izbiro takšnega senčila je ugodna cena, ki je vsekakor pomemben dejavnik, ko opremljamo svoje bivalno okolje. Preprosta tenda je poceni in lahko prepriča z odličnim učinkom, kar pomeni, da bomo svojo investicijo res dobro izkoristili.

Tenda ali pergola?

Tende imajo v primerjavi z drugimi senčili nekatere prednosti, a hkrati imajo tudi nekatere skupne odlike, sploh če se primerjajo s pergolami. Četrti dober razlog za nakup tende je lahko dober argument tudi za druga senčila – to je čudovita vizualna podoba. Ravno pergola lahko v tem oziru še posebej izstopa.

Z modernimi senčili močno nadgradimo podobo stanovanjske hiše in okolice, takšen dodatek je kot nalašč za tiste, ki veliko dajo na izgled in vtis, ne le na funkcionalnost svojega doma.

Pergola ima lahko še druge posebne učinke, ki pri tendah niso tako izraziti. Peti razlog za izbiro kvalitetnih senčil nasploh je regulacija temperatur in razmer v okolici hiše. Že tende vzdržujejo nižje temperature in omilijo pregrevanje površin okoli doma, ima pa pri tem pergola še veliko bolj prepričljiv učinek. 

Na voljo so bioklimatske pergole, s katerimi lahko uredimo zelo prijetno, sveže in udobno bivalno okolje, tudi v najbolj vročih poletnih dneh.

bioklimatska-pergola-blinkblink

Šesti razlog za nakup tende, pergole ali drugih kvalitetnih senčil, je lahko tudi dolgoročni prihranek. Z regulacijo razmer v okolici hiše skrbimo tudi za nižje temperature v notranjosti, razbremenimo sisteme, ki skrbijo za vzdrževanje prijetnega ambienta v stanovanju, s tem dosežemo tudi opazne prihranke. Še posebej to velja za klimatizirane prostore.

Naposled pa pomislimo še na vse druge možnosti, ki jih odpirajo odlična zunanja senčila. Pergola lahko ustvari nadvse prijeten kotiček za sproščanje, tudi druga senčila imajo izvrsten učinek pri opremljanju zunanjih površin. 

Za mnoge je glavni razlog za nakup senčil prav ta, da lahko uredimo prijeten ambient za mnoge poletne dejavnosti. Senčila nam omogočajo organizacijo piknikov in zabavnih druženj, takoj se odprejo mnoge druge možnosti, ki jih prej morda sploh nismo poznali.