July 19, 2021

Zagotovite Si Popolno Zaščito Vašega Dvorišča ali Službenega Parkirišča

Vsako dvorišče, na katerem hranimo izdelke ali delovne pripomočke našega podjetja, mora imeti dobro varovano ogrado. Če bomo svoje dragocene stroje in izdelke puščali na neograjenem dvorišču, nas bo prej ali slej doletela nesreča v obliki odtujene lastnine.

Tatvine sicer v našem delu sveta niso tako pogoste kot drugod, kar nas lahko zavede v mišljenje, da so prebivalci naših krajev dovolj pošteni, da jim lahko zaupamo, da bodo vselej spoštovali našo nevarovano lastnino. V večini primerov to seveda drži, vendar pa moramo biti vedno pripravljeni na odstopanja, saj nikoli ne vemo, kdaj bo življenjski obup nekoga privedel k dejanjem, ki jih v normalnih okoliščinah ne bi storil nikoli.

Vsako dvorišče, ker hranimo dragoceno lastnino, torej velja zaščititi z dobro ogrado, ki jo dopolnjujejo kvalitetna vrata.

Kvalitetna industrijska vrata za kvalitetno varnost

Za velika dvorišča bodo prišla v poštev zmogljiva industrijska vrataki jih poganjajo močnejši motorji. 

Tisto, kar odlikuje industrijska vrata je ravno to, da so narejena za to ,da so precej bolj trdoživa od drugih drsnih krilnih ali samonosnih vrat, ki so primerna za zunanjo uporabo. Kar s tem dosežemo je to, da je vzpostavljena dobra meja med zunanjostjo poslopji in notranjim dvoriščem.

Najpogosteje so industrijska vrata obdelana tako ,da so vroče cinkana, za tiste, ki jim ta izgled ne ustreza pa je na voljo tudi prašno barvanje vrat s katerim lahko dosežemo poljuben videz, barvanje pa ne vpliva na to, kako dolgo bodo zdržala industrijska vrata.

Pred samo montažo se je potrebno temeljito pozanimati in izbrati ustreznega izvajalca oziroma monterja, ki nam bo industrijska vrata montiral. Na spletu najdemo številne različne ponudnike tovrstnih storitev, zato si je potrebno vzeti kar nekaj časa, da pregledamo vso ponudbo.

industrijska vrata

V mislih imejte, da vam bodo vrata služila dlje časa

Če načrtujemo, da se bodo vrata odpirala in zapirala zelo pogosto, nam tudi ne bo odveč poskrbeti, da bo motor naša industrijska vrata odpiral in zapiral dovolj hitro, da ne bodo naša vozila zapravljala preveč dragocenega časa med čakanjem pred vrati.

Pri iskanju novih industrijskih vrat moramo torej poskrbeti za njihovo varnost, kvaliteto, obstojnost in hitrost, da nam bodo karseda dobro služila še na mnoga uspešna leta delovanja našega podjetja.

Ob sami izbiri bodimo pozorni na izvajalčeve izkušnje, strokovnost, reference in prilagodljivost. Pomemben podatek za nas je tudi to, ali nam izvajalec nudi tudi kasnejšo servisno podporo in seveda garancijo na opravljeno delo.

Dvorišče lahko zaščitimo tudi z drsnimi vrati

Nakup in sama montaža dvoriščnih drsnih vrat je za vsakogar velik finančni zalogaj. Zato se je potrebno pred samim nakupom temeljito pozanimati o različnih ponudnikih, kakšne materiale uporabljajo in če nam morda ponujajo kakšno garancijo. Dejstvo je, da bomo dvoriščna drsna vrata montirali z namenom, da nam bodo dolgo služila.

Dvoriščna drsna vrata so iz takšnih materialov, ki so že tako bolj odporna na zunanje vplive. Jekleni pravokotni in kvadratni profili vrat so površinsko zaščiteni z vročim cinkanjem in s prašnim lakiranjem. Ograjni elementi z ustrezno izbiro materialov ohranjajo svojo barvo in so hkrati zaščiteni pred rjavenjem.

Kako delujejo dvoriščna drsna vrata?

Vrata delujejo tako, da so povezana z manjšim elektromotorjem, preko katerega lahko nato upravljamo, ali so vrata odprta ali zaprta, njihovo stanje pa spreminjamo s pomočjo daljinca, ki ga imamo najpogosteje shranjenega kar v avtu, da lahko dvoriščna drsna vrata odpremo direktno iz voznikovega ali sovoznikovega sedeža, ko se odpravljamo od doma, nekatera vrata pa so lahko nastavljena tako, da se avtomatično zaprejo za nami.

Vrata ne potrebujejo nekega posebnega vzdrževanja. Motnje v delovanju se lahko pojavijo le v avtomatskem pogonu. Vendar naj vas to ne skrbi, saj se v tem primeru lahko kadarkoli obrnete na svojega monterja. Le ta vam bo vrata strokovno pregledal in popravil, da bodo še naprej nemoteno delovala.

Za dodatno varnost poskrbijo zapornice

Ko imamo enkrat urejen varovan dostop do dvorišča moramo poskrbeti, da je ta dovoz varen tudi na ta način, da nikoli nimamo težav s tem, da bi bilo kaj zaparkirano.

dvoriščne zapornice

Najbolje lahko to dosežemo, tako da namestimo zapornice na vse dovozne poti, ki so nekoliko ožje in kjer bi to, da se tam nahajajo druga vozila, katerim nismo specifično dovolili vstopa, oviralo proces prevzema blaga, izdelkov ali polizdelkov.

Zapornice lahko namestimo kamorkoli, lahko pa se celo odločamo za različne načine odpiranja, naj bo to na daljince ali kartice, mogoče pa celo tako, da se mora voznik ob želji po vstopu pogovoriti s tistim, ki na daljavo odpira dviganje ali spuščanje zapornice.

Mogoče se zdi to, da se namesti zapornica sprva nepotrebno, vendar v realnosti je to največ kar lahko naredimo, da zagotovimo, da so naše dovozne poti ves čas uporabne.