September 20, 2021

Hišni kino je odlična ideja! Preverite zakaj.

Res je, da je hišni kino nekaj, kar je bilo po navadi rezervirano samo za nekoliko premožnejše ljudi, vendar se to počasi spreminja, ko cena povprečnega televizorja narašča, vseeno pa si lahko privoščimo projektor za približno enako ceno, kot vedno.

Ampak ni le videoprojektor tisti, ki vpliva na to, ali imamo lahko doma hišni kino ali ne, poleg tega, da imamo dober in zanesljiv videoprojektor potrebujemo še platno in kvalitetne zvočnike, po možnosti take, ki imajo ločene base, da lahko res na polno uživamo vse, kar nam film ponuja.

Ne glede na to, ali se odločamo za to, da bomo namestili videoprojektor z namenom, da ustvarimo ultimativno sobo za zabavo svojih otrok, ali zato, ker imamo sami ljubezen do filmske umetnosti obstaja tu problem, ki ga marsikdo sprva ne pričakuje in sicer je to to, da je treba projektorju tudi menjati žarnice.

Zakaj se odločiti za hišno kino?

Ogromna slika

To je glavni razlog, da se odločimo za projekcijo! Igralci na televiziji so videti večji kot v resnici. Zapolnite lahko svoje celotno vidno polje in si ustvarite popolnoma doživeto izkušnjo – na 254 cm lahko vidite vsak pramen las, vsako bilko trave. Na veliki sliki se še najbolj pokažejo vse prednosti ločljivosti 4K UHD in projektorji Optoma lahko ustvarijo sliko velikosti do 762 cm. Na voljo so v ločljivosti 4K UHD (3840 × 2160).

Hišni kino je prijetnejši za oči

Morda mislite, da bi lahko tako velik zaslon slabo vplival na vaše oči. Pravzaprav je ravno obratno. Če zapolnite večji odstotek svojega vidnega polja z manjšo splošno svetlostjo, je velik zaslon dejansko prijetnejši za gledanje, slika pa te potegne vase ravno tako, kot v kinu.

Ne potrebujete večjega prostora

Za uporabo projektorja potrebujete zgolj električno vtičnico, ravno površino in dovolj prostora. So lahki in prenosni, zato jih lahko odpeljete tudi k prijateljem na igranje iger ali filmsko noč na prostem.

Projektorji s kratkim in ultra kratkim dometom so idealni za ljubitelje iger, saj ustvarjajo veliko sliko iz zelo kratke razdalje. Igralci torej stojijo za projektorjem in s tem ne “mečejo senc” na projekcijo.

Projekcijsko platno zagotavlja vrhunsko sliko

Projektorji se v današnjih dneh uporabljajo pravzaprav povsod. Zasledimo jih tako doma, kot tudi v raznih podjetjih, kjer jih uporabljajo za razne sestanke, kjer se predstavlja vizija podjetja in pa, kaj morajo vse narediti, da bo podjetje še bolj uspešno.

Projekcijsko platno pa poskrbi za to, da je slika, ki jo oddaja projektor, zares vrhunska. Gre za obvezen pripomoček, ki spada k projektorju, saj brez njega slika ni takšna, kot bi si želeli. Samo platno ne predstavlja previsokega stroška, ampak gre za pametno in pa dolgoročno investicijo.

Projekcijsko platno se lahko uporablja v prostorih vseh velikosti, mogoče pa ga je namestiti v le nekaj korakih. Podstavek postavimo na želeno mesto, izvlečemo zaslon, ga zaklenemo in projektor že lahko dela.

Sodobni projektorji so zelo napredni in zmogljivi, tako da lahko zagotovijo idealne pogoje za prikaz projekcije. Niso pa še zadosti za odličen rezultat v praksi, saj jih moramo dopolniti še z nekaterimi drugimi kosi opreme. Če te dodatke zanemarimo, ne moremo pričakovati dobre izkušnje. Na srečo imamo na voljo ustrezno dodatno opremo, ki jo lahko s pridom izkoristimo.

Kaj še potrebujete od opreme?

Nosilci za projektorje

Projektorji so precej prilagodljivi, še posebej če uporabljamo prenosno ali premično projekcijsko platno. Ne moremo pa jih vedno brez težav postaviti tja, kjer se bodo najbolje obnesli. Tako so zelo uporabni še nosilci za projektorje, ki lahko poskrbijo za boljši učinek v različnih situacijah. Nosilci so nepogrešljivi tako tam, kjer projektor redno uporabljamo in je vedno nameščen na istem mestu, kot tam, kjer se projektor pogosto prestavlja. Nosilci za projektorje so namreč zelo prilagodljivi, tako da projektor enostavno postavimo na pravo mesto, hkrati pa so tudi zelo stabilni in ponujajo odlično točko za trajno namestitev projektorja. Na ta način si odpremo vse potrebne opcije za najboljšo možno izkušnjo, pa tudi pri uporabi opreme bomo zelo zadovoljni. Tudi nosilci za projektorje so na voljo v mnogih izvedbah, gotovo bo moč za vsako situacijo najti pravo rešitev.

 

Ste vedeli, da si lahko le z nekaj truda in osnovnim naborom opreme tudi v domačem stanovanju lahko ustvarite pravi kino? Tako lahko uživate v ogledu filmskih uspešnic in drugih atraktivnih vsebin, ki bodo na velikem platnu izpadle povsem drugače kot na televizorju ali računalniku. Seveda pa bo treba za tak učinek izbrati pravi projektor, kino vzdušje pa dosežemo še z ustrezno dodatno opremo.

Hišni kino

 

Žarnice za projektorje nastopajo v različnih cenovnih razredih

Dejstvo je, da projektor ne more delovati, ne da bi se mi posvetili temu, da ima pravilno nameščene žarnice za projektorje, ki lahko nastopajo v veliko različnih oblikah in predvsem tu je treba poudariti, v različnih cenovnih razredih.

Četudi projektor za delovanje potrebuje le eno žarnico, to ne pomeni, da nas bo to prišlo poceni. Žarnice za projektorje, ki jih kupimo direktno od proizvajalca, nas lahko stanejo skoraj toliko, kot bi nas lahko stal nov projektor sam! Seveda pa se nam ni treba bati, na voljo obstajajo tudi neoriginalne žarnice, ki imajo nižjo ceno, ampak moramo biti previdni, če garancija proizvajalca še vedno velja, če v projektor vstavimo neoriginalno žarnico.

Glavna lastnost, ki jo imajo žarnice za projektorje je to, koliko ur lahko sveti, in to je tudi tisto kar, poleg njene moči, kupca najbolj zanima in priča o kvaliteti proizvoda.