July 12, 2021

Najboljši pripomočki za urejanje okolice

Če želite v okolici svojega doma imeti čim bolje urejeno trato, za to potrebujete primerno kosilnico. Izbira takšne naprave pa je zlasti odvisna od velikosti in oblike površine, na kateri kosite. 

Električne kosilnice so predvsem priporočljive za imetnike oziroma uporabnike manjših površin, medtem ko se bencinske kosilnice priporočajo za večje in zahtevnejše površine. Vse bolj pa so v uporabi moderne robotske kosilnice, za katere je značilno, da delo povečini opravijo kar same.

Če je torej vaše zemljišče s travo majhno, je izbira električne kosilnice odlična rešitev. Kljub temu pa vam ni treba kupiti kar prve, ki jo ugledate na trgu. Najprej presodite, koliko denarja nameravate odšteti zanjo, predvsem pa je pomembno, kdo je njen proizvajalec.

Veliko dobre ponudbe v povezavi s kosilnicami vseh vrst se nahaja tudi na spletu. V uveljavljenih spletnih prodajalnah so vam na voljo ugodne električne kosilnice svetovno priznanih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk.

V poplavi različnih električnih aparatov, so tudi električne kosilnice postale zelo priljubljene. Ponudba električnih kosilnic je zelo raznolika in široka. Na spletu lahko najdemo različne uradne zastopnike različnih modelov in znamk električnih kosilnic. Zaradi tega so postale cenovno dostopne za vsakogar.

Pestra ponudba električnih kosilnic vam omogoča, da v tej široki ponudbi poiščete sebi najbolj primerno električno kosilnico. Poleg različnih modelov in znamk lahko opazite, da se tudi cene električnih kosilnic gibajo zelo različno. Električne kosilnice so tako postale cenovno dostopne vsakomur, saj si lahko izberete tisto, ki vam cenovno tudi najbolje ustreza.

Če se vam cene zdijo še vedno previsoke, lahko še vedno pogledate ponudbo rabljenih električnih kosilnic. Pestra ponudba le teh je prav tako na spletu, kjer vam lastniki običajno posredujejo podatke o ohranjenosti električne kosilnice. Rabljene električne kosilnice vam sicer ne dajejo jamstva brezhibnega delovanja, vendar se za zmerno ceno lahko najde tudi dobro ohranjena električna kosilnica.

 Motorna žaga je varno orodje za žaganje

Nesreče se dogajajo vsak dan. Pravijo, da nesreča nikoli ne počiva. Nevarnost pojava nesreč je toliko večja, če opravljate nevarno opravilo oziroma delo. V tem primeru je potrebno biti še posebej pozoren na varnost. Tudi gozdne nesreče se dogajajo zelo pogosto, saj je že samo žaganje z motorno žago potencialno nevarno početje. Tudi za še tako izkušenega sekača. Motorna žaga STIHL vam daje jamstvo, da bo vaše delo v gozdu bolj varno.

Tehnologija razvoja motornih žag je šla naprej predvsem v smeri lajšanja dela vsakemu sekaču in njegovi varnosti. Motorna žaga STIHL je orodje, ki ga uporabljajo mnogi sekači za najbolj osnovna gozdna opravila. V smislu varnosti ima motorna žaga STIH posebej lahko ogrodje, zaradi česar je rokovanje z njo manj obremenjujoče. Nevarnost pojava nesreče zmanjšuje tudi izredno kakovostna veriga, ki omogoča, da je žaganje z njo tudi bolj učinkovito.

električna kosilnica

Kateri znamki zaupati?

Husqvarna je priljubljena blagovna znamka, ki je znana ne samo po svojih vrhunskih kosilnicah, ki jih uporablja marsikdo med nami, ampak še posebej tudi po motornih žagah, ki na trgu nimajo prave konkurence, ker so tako vrhunske pri izvajanju svojega opravila.

Motorne žage Husqvarna se med seboj razlikujejo tudi glede na namen uporabe. Tako lahko na trgu izbiramo med takimi, ki so povsem enostavne za uporabo ter po njih posegajo tisti, ki žage ne uporabljajo vsak dan in za nezahtevna opravila, ter med bolj zahtevnimi vrstami, ki jih uporabljajo najbolj izkušeni lastniki gozdov ter profesionalni gozdarji.

Motorne žage Husqvarna se nam najbolj splača izbirati, naročati in kupovati v spletni trgovini s tovrstno opremo.

Motorne žage so izjemno uporabne naprave, ki jih lahko uporabljate tudi pri svojem domačem opravilu. Če je delo z njimi zahtevnejše, potem boste vsekakor posegali po žagah priznanih proizvajalcev in zanje bo treba odšteti nekoliko več denarja.

Husqvarna 435 je izjemno kakovostna motorna bencinska žaga, ki se ponaša z vrsto prednostmi. Njen proizvajalec je svetovno priznan in na trg postavlja še druge motorne žage pa tudi številne vrste kosilnic.

Motorna bencinska žaga Husqvarna 435 vam je na voljo tudi v spletni trgovini, kjer si jo lahko zagotovite po nižji ceni. Pred vstopom v fizično trgovino ponudnika si lahko na spletu ogledate vse lastnosti žage, obenem preverite še druge izdelke, ki so vam v trgovini na razpolago. Mogoče med pestro ponudbo najdete še kakšno priročno kosilnico za košenje vašega vrta. Na voljo so vam tako električne kot druge vrste kosilnic. Med bolj priljubljene sodijo tudi robotske, za katere se odloča vse več uporabnikov.

Razrez hlodovine na žagah, kjer se les reže v deske, je najprej potrebno izvesti na grobo. Za mnoge kupce je potrebno prilagoditi dolžino hlodovine ali pa že pripravljenih lesenih tramov. V vsakem primeru pa je deblo pred rezanjem desk potrebno na koncih očistiti, da štrleči kosi lesa ne bi slučajno zmotili tračne žage za rezanje desk. Tudi pri pripravi drv za zimo ne moremo mimo grobega razreza hlodovine, ki se ga opravi še pred cepljenjem drv na pripravna polena. Vse to se vrši z motornimi žagami. Pri debeli hlodovini traja kar nekaj časa, da meč motorne žage pride skozi deblo. Zato so motorne žage za debele hlode po navadi precej močne, da čim bolj skrajšajo čas, potreben za prerez debla. Iste motorne žage se uporabljajo tudi za podiranje najbolj debelih dreves.

Med njimi izstopa Husqvarna 562 xp. V tem primeru gre za vrhunski razred motornih žag pri Husqvarni z zelo močnim pogonskim agregatom. Zato je Husqvarna 562 xp prava izbira za delo na žagi ali pa v gozdu. Ker klub moči motorja spada v srednji velikostni razred, je zelo okretna, hkrati pa precej lahka. Husqvarna 562 xp se uporablja predvsem v gozdu za podiranje posameznih dreves, brez večjih težav pa lahko z njo postorimo tudi kakšna bolj drobna dela.

Za vzdrževanje vrtov pa ima Husqvarna tudi linijo vrtnih kosilnic, ki zadovoljijo še tako zahtevne kupce. Med bencinskimi je na voljo precej izbire, v zadnjih letih pa so pravi bum v popularnosti dosegle robotske kosilnice. Husqvarna automower 325 x je tipični primer klasične robotske kosilnice. Ker je omejena s časom akumulatorja, se Husqvarna 315 x po izpraznitvi sama vrne na polnilno postajo. Zato lahko Husqvarna 315 x brez težav kosi tudi večje površine, ki se jih ne da v enem kosu.