December 23, 2021

Kako učinkovito odpraviti prah v vašem domu?

Prah je stalni sovražnik tistih, ki želijo svoje bivalno okolje ohraniti v kar najlepši podobi. Poleg tega lahko vpliva na zdravje in počutje stanovalcev in obiskovalcev, predvsem pa pokvari vizualno podobo prostorov in opreme. Vsekakor je pametno prah sproti brisati in tudi nasploh redno čistiti vse površine stanovanja, a to ni vedno lahka naloga. Čeprav prah ni posebej trdovraten, je lahko zelo nadležen in dokaj zahteven za učinkovito čiščenje. Za brisanje prahu moramo uporabiti ustrezno opremo, s katero prahu ne bomo dvigovali, temveč ga bomo učinkovito očistili.

Na srečo lahko pričakujemo zelo dobre rezultate že pri uporabi povsem enostavnih pripomočkov. Za brisanje prahu se priporočajo krpe iz mikrovlaken, ki so vsestransko uporabne in jih imamo gotovo na zalogi tudi doma. Te krpe lahko uporabimo v kombinaciji z različnimi čistilnimi sredstvi, kar zagotavlja še boljši učinek. Lahko pa so krpe iz mikrovlaken že same po sebi dovolj učinkovit pripomoček za boj s prahom, sploh če jih nekoliko navlažimo. Pozorni moramo biti le pri tistih površinah, ki so bolj občutljive in ne dopuščajo grobega čiščenja ali stika z vodo.

Krpe iz mikrovlaken po ugodni ceni

Učinkovite in odlično zasnovane krpe iz vrhunskih materialov vas praviloma lahko stanejo kar nekaj denarja. A vaše stanovanje, še posebej površine vam bodo za nakup izjemno hvaležne. Na trgu so med bolj priljubljenimi krpe iz mikrovlaken, ki so pri brisanju prahu z najrazličnejših površin zelo učinkovite.

Krpe iz mikrovlaken izbirajte tako, da v ospredje postavite proizvajalca oziroma blagovno znamko. Dobre gospodinje in profesionalni čistilci bi vam zagotovo predlagali nakup krpe iz mikrovlaken, na kateri bi pisalo ime Vileda. Če jo že uporabljate doma, potem lahko potrdite učinkovitost izdelka pri čiščenju.

Po ugodni ceni si lahko krpe iz mikrovlaken in druge Viledine izdelke naročite kar v spletni prodajalni. V njej so vam na voljo še drugi nepogrešljivi izdelki za čiščenje; med drugim tudi zelo funkcionalni koši za smeti.

 

Naprave za brisanje prahu

Čeprav lahko delo dobro opravimo z uporabo krpe iz mikrovlaken, se je včasih pametno poslužiti tudi kakšne naprednejše opreme. Vse je seveda odvisno od tega, s kakšnimi površinami in materiali imamo opravka. Lahko da gre za občutljive površine, ki jih ne moremo drgniti s krpo, v tem primeru uporabimo nežno omelo za prah. Včasih pa se poslužimo tudi kakšne zmogljive električne naprave, učinkoviti so recimo sesalci.

Na večjih površinah pridejo v poštev čistilci tal, predvsem je učinkovito mokro čiščenje. Včasih lahko uporabimo parni čistilec, gotovo pa bodo dober rezultat ponudili sesalci za mokro suho čiščenje oziroma sesanje. Na voljo imamo torej ustrezne rešitve tudi za kakšne posebne primere in večje izzive, ki jih postavlja brisanje prahu.

Pripomočki za vzdrževanje čistoče

Za vzdrževanje čistoče skrbimo na različne načine, predvsem s preventivo in sprotnim pospravljanjem, pa tudi z rednim čiščenjem. V domačem stanovanju je pametno vzpostaviti sistem, s katerim ohranjamo popoln nadzor nad smetmi, umazanijo in madeži. Prav tako pa moramo imeti pri roki nujno opremo, s katero lahko umazanijo hitro očistimo. Gotovo pride v poštev še urnik rednega čiščenja, občasno pa poskrbimo za generalno in globinsko čiščenje, s katerim dosežemo vsak kotiček.

Preventiva za urejeno bivalno okolje

Seveda namenimo nekaj pozornosti že preventivi, s katero lahko dosežemo odlične rezultate. Odličen primer opreme, ki nam pomaga na ta način, so koši za smeti. Ti služijo urejenemu odlaganju odpadkov, ki bi sicer povzročili madeže in umazanijo. Predvsem ne bo treba skrbeti za pospravljanje odpadkov, stanovanje bo bolj urejeno, izognemo pa se tudi mnogim posledicam, ki jih ima nepravilno shranjevanje odpadkov.

Koši za smeti so nujna preventiva za urejeno bivalno okolje. Seveda sami po sebi ne nadomestijo potrebe po rednem čiščenju, vseeno pa močno pripomorejo k vzdrževanju visokega higienskega standarda. Še posebej dobro se obnesejo koši za smeti, ki omogočajo ločeno zbiranje odpadkov.

Oprema za čiščenje

Naposled pa seveda potrebujemo tudi opremo za čiščenje. V stanovanju pridejo v poštev predvsem pripomočki za čiščenje tal. Najprej pomislimo na metlo, s katero sproti pometamo in urejamo velike površine v stanovanju in okolici. Vsekakor pa pripomočki za čiščenje tal vključujejo tudi drugo opremo, predvsem pripomočke za mokro čiščenje – to je nujno v primeru, da imamo opravka s kakšnimi konkretnimi madeži, ki jih s pometanjem pač ne moremo odpraviti.

Pripomočki za čiščenje tal se odlično obnesejo na različnih površinah. Potrebujemo pa še nekaj druge opreme, ki je ustrezna za druge površine in materiale. V poštev pridejo večje naprave, recimo čistilci in sesalci, a seveda lahko čistočo svojega doma uspešno vzdržujemo tudi z dokaj osnovnim naborom opreme.

Koši za smeti postavljeni v vseh prostorih

V katerih prostorih svojega doma so postavljeni koši za smeti? V vseh? Skorajda! Koš za smeti je torej nujen pripomoček, ki je namenjen zlasti higieničnemu ravnanju z odpadki, in to na prav vseh ravneh čiščenja. Namenjeni niso samo domačim prostorom, temveč so pomemben del poslovnih objektov, živilskih obratov in še vseh drugih objektov.

Nekateri koši za smeti so zasnovani tako, da so popolnoma prilagojeni potrebam najbolj zahtevnih panog. Takšni koši so zagotovo tudi Viledini. Odpadki in umazanija so varno ter diskretno spravljeni, in sicer glede na sam tip odpadka. Koši Vileda so primerni tako za zdravstvo, živilstvo kot tudi za druge obrate.

Viledini koši za smeti še toliko bolj priljubljena izbira, ker imajo veliko možnosti montaže, obenem pa omogočajo povsem diskreten stil. Če v tem hipu potrebujete odlično rešitev za shranjevanje smeti, so na primer koši iz Viledine kolekcije GEO več kot odlična izbira za vas. So nadvse elegantni, vsebujejo ogrodje iz nerjavečega jekla, prav tako zagotavljajo veliko možnosti za montažo, več tipov pokrovov, možnost ločenega zbiranja odpadkov.